10 Şubat 2014 Pazartesi

Yeni internet kanunu ile gerçekleşecekler

Merhabalar arkadaşlar yakın zamanda cumhur başkanımız sayın ABDULLA GÜL'ün onaylaması ile internette büyük değişiklikler olacak.

bir çok kişi bu düzenlemenin (kanunun) kişilerin özel hayatının ihlaline neden olacağı yalanını kulaktan dolma bilgilerle süsleyerek birbirlerine anlatıyor aksine internet daha kullanışlı ve her yaşa uygun hale gelecek.

yeni internet düzenlemesi - yasası ile gelecekler ve yorumlar . yalanlar


- benim düşüncem + 18 içeriklerin,yasadışı(warez) içeriklerin daha kısa sürede internetten kaldırılmasınında olanağını bizlere sunuyor.
- karşıt kişiler bu düzenleme için (kanun için) uydurmadığı yalan kalmamış durumda yalanlardan birkaçı;
yasaklanan sitelere girenlerin binlece lira ceza ödeyeceği, yasaklı sitelere girenlerin hapis cezasına çarptırılacağı bu yalanlardan sadece birkaçı

- interneti sadece erişkinler kullanmıyor , internet hayatımıza öyle girdiki 3 - 5 yaşındaki çocuk okuma yazmayı internetten öğreniyor, küçücük çocuklar istediğini bulabiliyor . uygunsuz içerikler çok uzun sürede engellendiği için çocuklar birkere bile bu içerikleri görse unutamaz, çocuklarımızın , gençlerimizin daha uygun ve faydalı bir şekilde internetten yararlanması geleceğimizide kurtarır.
 Durum böyle oldukça mahkeme kararı ile bir sitenin yada içeriğin internet üzerinden kaldırılması çok uzun sürüyor işte bu nedenle bu düzenleme (kanun) içeriği kısa sürede internet üzerinden kaldırıyor, gerekli iletişimi kurarak uygunsuz içeriğin en kısa sürede internetten kaldırılmasını sağlayarak büyük , küçük herkezin daha iyi bir şekilde internetten faydalanmasına olanak sağlıyor.

Kanunun Bazı Maddeleri;


  • Özel hayatın gizliliğinin ihlaline bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde doğrudan Başkanın emri üzerine erişim engellenmesi Başkanlık tarafından yapılır. Bu karara karşı sulh ceza mahkemesine itiraz edilebilir.

  • Erişimin engellenmesine konu içeriğin yayından çıkarılmış olması durumunda hakim kararı kendiliğinden hükümsüz kalır.

  • Erişimin engellenmesini talep eden kişiler, internet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğinden bahisle erişimin engellenmesi talebini talepte bulunduğu saatten itibaren 24 saat içinde sulh ceza hakiminin kararına sunar. Hakim, internet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle özel hayatın gizliliğinin ihlal edilip edilmediğini değerlendirerek vereceği kararını en geç kırk sekiz saat içinde açıklar ve doğrudan Başkanlığa gönderir; aksi halde, erişimin engellenmesi tedbiri kendiliğinden kalkar.

  • Başkanlık, kendisine gelen bu talebi uygulanmak üzere derhal Birliğe bildirir, erişim sağlayıcılar bu tedbir talebini derhal, en geç dört saat içinde yerine getirir.

  • Yapılan bu istekte; hakkın ihlaline neden olan yayının tam adresi (URL), hangi açılardan hakkın ihlal edildiğine ilişkin açıklama ve kimlik bilgilerini ispatlayacak bilgilere yer verilir. Bu bilgilerde eksiklik olması halinde talep işleme konulmaz.

  • İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia eden kişilerin talepleri, içerik ve/veya yer sağlayıcısı tarafından en geç yirmi dört saat içerisinde cevaplandırılır.

  • Erişimin engellenmesi: Alan adından erişimin engellenmesi, IP adresinden erişimin engellenmesi, içeriğe (URL) erişimin engellenmesi ve benzeri yöntemler kullanılarak erişimin engellenmesini sağlar

  • İnternet erişimi ile ilgili maddelerde özel hayatın gizliliğinin ihlali durumlarında internete erişimin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından önlenmesinin de öngörülüyor.
konu özeti: bu konuda yeni internet tasarısı (kanunu, yasası , düzenlemesi) onaylandığında gerçekleşecekler ve kişisel yorumlarım ele alınmıştır.
notlar ve eklentiler: kanun maddeleri için bugun.com adresinden yararlanılmıştır.
Bu konu için eklenti belirtilmemiştir.

1 yorum:

  1. ben 24 yaşımdayım yasaklı sitelere girmeyip ne yapayım bi nevi tabir-i caizse hayatımızın bi parçası oldu bu, girdiğimizde yüzlerce lira ceza alacagımız söyleniyor ne yapalım gidip el alemin karısını kızını taciz mi edelim ?! genelevlerde zina mı yapalım ? zina yapmaktansa o video'yu izlemeyi tercih ederim.. eğer ki varsa bu işin aslı yani, +18 içerikli sitelere girenlere ceza kesilecekse benim faturamı devlet ödesin kardeşim var mı böyle bi dünya ?!

    YanıtlaSil

Diğer Yazılarımız