9 Aralık 2013 Pazartesi

Tabletlerin Batarya Sorunu Çözümü

Merhabalar arkadaşlar,artık herkezin elinde görmeye alışkın olduğumuz tabletler,kullanmayı öğrendikten sonra hayatımızın olmazsa olmazı halini alıyor. Ama kullananların tamamına yakınının en büyük sorunlarınını başında tabletlerin pil ömrü (batarya ömrü) geliyor.
Bu durumda,tablet bilgisayarımızı dışarıda kullanmak istediğimizde ve en düşük enerji tüketimine aldığımızda bile şarzı hemen bitiyor ve tableti aldığımıza bin pişman oluyoruz.
Arkadaşlar öncelikle bilmeniz gereken ufak bilgiler bulunmakta ilk olarak onları açığa kavuşturalım ve hemen ardından tabletlerimizin batarya sorununa karşı alacağımız önlemleri açıklayalım.

Bilmeniz gereken;
Tablet pc ler laptop (dizüstü bilgisayar) gibidir. bataryaları-pilleri-şarzlar aynı anda dolarken tüketilirse ve çok uzun süre aktif durumda olursa tabletin bataryasının perfornmansı büyük ölçekte düşer.

Yapmamız gereken;

1- Tablet pc miz şarza takılı ilen kapalı durumda bırakılmalı ( tuşları kilitlenmemeli , tamamen kapatılmalı )

-nedeni ise; tablet pc miz tamamen kapalı olmadığı müddetçe şarz edilirse işletim sistemi ve arka planda çalışan uygulamalar şarzınızı tüketir ve buda üst tarafra ''bilmeniz gereken başlığı altında açıklanan konu ile alakalıdır.''

2- Tablet pc miz kasma donma gibi sorunlar yaşıyorsa fabrika ayarlarına geri döndürelim.

- nedeni ise ; tablet bilgisayarınıza yüklediğiniz uygulamaları silseniz dahi tabletinizda artık dosya bırakır,siz bu artık dosyaları temizleseniz bile bir süre sonra tabletiniz çok şarz tüketir ve donmaya kasmaya başlar.

Not : bu seçenekler sadece tablet pc de (bilgisayarda) değil, tüm cihazlarda geçerlidir. (işletim sistemi,markası,türü,boyutu ne olursa olsun bu işlemler batarya tüketimini azaltır.)

4 yorum:

  1. büyük bir ihtimalle bu makale ' tabletlerin bataryra tabletlerin batarya süresi (ömrü nü) ni nasıl arttırabiliriz ? sorusuna cavap olmuştur.

    YanıtlaSil
  2. arkadaşlar bu bilgileri hiç. bir zaman küçümsemeyin lüütfen

    YanıtlaSil

Diğer Yazılarımız