25 Ocak 2014 Cumartesi

Android Cihazınızı Hızlandırın !

Merhabalar arkadaşlar yine bir android makalesinde karşınızdayım.

Bu yazıda cevabını vereceğim soru android cihaz nasıl hızlandırılır ? 

(tablet,telefon fark etmez) olacak.

Arkadaşlar ben sizlere birkaç yöntem sunucam;

1- Hafıza kartı: özellikle düşük sürümlü android cihazların kapasitesi az olduğu için hafıza kartı ihtiyacı artıyor.

Hafıza kartınızda yapmanız gerekenler; 
işinize yaramayan herşeyi silin. (android klasörü hariç)
- Android klasöründede gereksiz elemanlar bulunuyor.
Android klasöründeki elemanların gereklimi gereksizmi olduğuna ayırt etmeniz zordur. Lakin şimdi önereceğim uygulamayı android cihazınıza indirip gerekli işlemleri yaptığınız taktirde android cihazınızdaki tüm gereksiz elementleri bu uygulama yok edecek. 
Clean Master uygulaması tamamen türkçedir. Bu uygulamaya girdiğinizde android cihazınızdaki gereksiz elemanları tamamen yok edebilir, ram'ı temizleyebilir, uygulamalarınız yönetebilirsiniz.
- Hafızayı arttırmak
Hafıza kartınızı kapasitesi nekadar çok okadar iyi (üst tarafta önerdiğim işlemi yaptığınız taktirde verim alabilirsiniz.)

2- Ekran

Ekranınızdak animasyonlar;
Android cihazınızdaki ekran animasyonu hem şarj hemde ram kullanır gereksiz kasmaya yol açar animasyonu kapattığınız taktirde cihazınızın batarya süresi artar, ram kullanımı azalır.

Bunun için yapmanız gereken Ayarlar / Ekran /Animasyon adımları ve “animasyon yok” ya da “canlandırma yok” seçeneğini seçmek yeterli olacaktır.

3- Kökten çözüm

Android cihazınızı fabrika ayarlarına geri döndürmek

cihazınız pert ise sıksık hata alıyorsanız çok fazla kasıyorsa ve benim anlattığım diğer çözümlerle hiç uğraşmak istemiyorsanız direkt çözüm budur.
Bu Çözüm ile ; cihazınız ilk aldığınız gibi olacak. lakin cihazınızdaki uygulamalar gidecek.
Bilmeniz gerekliki hafıza kartınızdaki içerikleri silmek zorunda değilsiniz ama benim önerim : hafıza kartınızdaki özel içerikleri bilgisayarınıza veya herhangi bir yere kopyalamanız ve hafıza kartınıda tamamen silmeniz,daha sonrada bu içerikleri virüs taramasından geçirip hafıza kartınıza geri yüklemenizdir.

Peki bu işlem nasıl yapılır ? (Android cihazınızı fabrika ayarlarına geri döndürmek):  Ayarlar /yedekle veya sıfırla / cihazı sıfırla / tüm verileri sil butonu yada hafıza kartını (hafıza kartınızı isteğe bağlı sıfırlayınız.)
bu işlemlerı yaptıktan birkaç dakika sonra cihazınız ilk aldığınız gibi olacaktır.


Notlar : Clean Master (Google Play)

0 yorum:

Yorum Gönder

Diğer Yazılarımız