Google Adsense ile nasıl para kazanılır ?

dünyanın her yerinde web sitesi sahibi olanların gelir elde etmek için kullandığı en yaygın reklam ağıdır.Dünyadada olduğu gibi türkiyeninde en bilinen internet reklam ağıdır.Google Adsense'de ...

Sizce Hangisi ?

Dünyanın en popüler mobil haberleşme ağlarından ''WeChat,WhatsApp,LİNE'' uygulamalarında sızce hangisi daha...

Gta 5 Oynayış Videosu

Dünyaca ünlü GTA oyununun 5. versiyonu geçtiğimiz günlerde Ps3 ve Xbox 360 için yayınlandı. Oyunun detaylı ilk oynayış videosu...

Android Uzmanı

Android hakkında bilmediğiniz herşey soryorulmaz farkı ile...

PttCell'den Hesaplı 14 Lük Tarife

Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan ve 1840 yılından bu yana hizmet veren ptt kadrosuna dev...

30 Aralık 2013 Pazartesi

Android cihazlarda flash player

Merhabalar arkadaşlar bende sizin gibi android kullanıcısıyım, hem tablet bilgisayarım hemde telefonum android, iki yıldır android kullanıcısıyım.Bilgisayarda kullandığımız flash player android cihazlardada işimize yarıyor.

Amma ve lakin android in eski sürümlerindeki tarayıcılarda flash player bulunmamakta diyecektim ama tabletimin 4.2 sürümü olmasına rağmen tabletimin kendi tarayıcısı flash player içeriklerini oynatamıyor.
Bende aradım buldum. flash player oynatabile tarayıcı(browser)yı adı : puffin web browser
Bu tarayıcı ile dilediğiniz flash player içeriklerini oynatabilirsiniz.
tarayıcının indirme linki yazının en altındadır.
NOT : flash player ile internet sitelerinde oynadığınız oyunları dahi oynayabilirsiniz. örn: friv.com oyungemisi.com kraloyun.com sitelerinde bulunan oyunlar gibi.

İndir: ücretsiz puffin web browser (android)
ücretli puffin web browser pro (android)

9 Aralık 2013 Pazartesi

Tabletlerin Batarya Sorunu Çözümü

Merhabalar arkadaşlar,artık herkezin elinde görmeye alışkın olduğumuz tabletler,kullanmayı öğrendikten sonra hayatımızın olmazsa olmazı halini alıyor. Ama kullananların tamamına yakınının en büyük sorunlarınını başında tabletlerin pil ömrü (batarya ömrü) geliyor.
Bu durumda,tablet bilgisayarımızı dışarıda kullanmak istediğimizde ve en düşük enerji tüketimine aldığımızda bile şarzı hemen bitiyor ve tableti aldığımıza bin pişman oluyoruz.
Arkadaşlar öncelikle bilmeniz gereken ufak bilgiler bulunmakta ilk olarak onları açığa kavuşturalım ve hemen ardından tabletlerimizin batarya sorununa karşı alacağımız önlemleri açıklayalım.

Bilmeniz gereken;
Tablet pc ler laptop (dizüstü bilgisayar) gibidir. bataryaları-pilleri-şarzlar aynı anda dolarken tüketilirse ve çok uzun süre aktif durumda olursa tabletin bataryasının perfornmansı büyük ölçekte düşer.

Yapmamız gereken;

1- Tablet pc miz şarza takılı ilen kapalı durumda bırakılmalı ( tuşları kilitlenmemeli , tamamen kapatılmalı )

-nedeni ise; tablet pc miz tamamen kapalı olmadığı müddetçe şarz edilirse işletim sistemi ve arka planda çalışan uygulamalar şarzınızı tüketir ve buda üst tarafra ''bilmeniz gereken başlığı altında açıklanan konu ile alakalıdır.''

2- Tablet pc miz kasma donma gibi sorunlar yaşıyorsa fabrika ayarlarına geri döndürelim.

- nedeni ise ; tablet bilgisayarınıza yüklediğiniz uygulamaları silseniz dahi tabletinizda artık dosya bırakır,siz bu artık dosyaları temizleseniz bile bir süre sonra tabletiniz çok şarz tüketir ve donmaya kasmaya başlar.

Not : bu seçenekler sadece tablet pc de (bilgisayarda) değil, tüm cihazlarda geçerlidir. (işletim sistemi,markası,türü,boyutu ne olursa olsun bu işlemler batarya tüketimini azaltır.)

5 Aralık 2013 Perşembe

Wordpress nedir ?


Merhabalar arkadaşlar bu yazımda çoğu kişinin kullandığı ve kullanıcı sayısının her an arttığı bir site,blog vb. kurma aracı olan wordpress in detaylı anlatımını yapacağım bu yazımda çok derinlere inicem , kollara ayırıcam.(wordpress için gerekli materyalleri yazının en altından edinebilirsiniz.(yazının tamamını okumanızı tavsiye ederim.))

Wordpress nedir ?

wordpress dünyanın en yaygın site,blog kurma programı,uygulamasıdır. Diyerek tanımlanabilir , wordpress'i bir sunucuya(gereken: hosting) yükleyerek kullanabiliriz, örnekleyerek verebilecek olursak ; google nin blogger uygulamasının , tamamen kendimize ait olanı denilebilir.
blogger'da hiçbir sorunla karşılaşma olanağımız yok (çökme,hacklenme,çalınma vb.) ama wordpress ile kurduğumuz sitede bir açık bulan bir hacker dilediği gibi sitenizi çökertebilir , ama bu sizi korkutmasın wordpress bir oyun gibidir. virüs eklentisi ekleyerek virüslerden koruyabilir, hack savunma eklentisi ekleyerek hacklerden savunulabilir,çeşitli bot eklentileri ile sitenizi öne çıkarabilirsiniz.

Wordpress'i herkes kullanabilirmi ? , hangi bilgilere sahip olmamız gerekmekte ?

Wordpress'i herkes kullanabilir ama sitenizin tasarımını vb. kendinize özgün herşeyi kendiniz tasarlamak isterseniz css bilginizi iyi olması gerekmekte, amma ve lakin internet üzerinde ve sitemiz (soryorulmaz.blogspot.com) de ücretsiz , neredeyse sınırsız sayıda sınırsız seçenekte tema,eklenti bulmak çok kolay.

Wordpress'i nerden edinebilirim - indirebilirim ?

wordpress i kurmak için bilgisayarınızı birkaç mb boyutunda dosyalar indirmeniz gerekmekte,bu dosyaları wordpress'in orjinal sitesi olan http://tr.wordpress.org/ dan edinebilirsiniz.
sitenin sağ orta tarafında bulunan ''wordpress 3..... indir'' seçeneğine tıklayarak en son sürümü indirebilirsiniz.(bu sürümle wordpress i kurduktan sonra yeni sürüm çıkarsa sitenize ''wordpress'i güncelle seçeneği gelecektir , hiçbir sorun olmadan bu seçeneği tıklayarak uğraşsız bir şekilde 3-5 dk içerisinde wordpress'i en üs sürüm de kullanabilirisiniz.


Wordpress'nasıl kurulur ? - kurulum için nelere ihtiyacım var ?

wordpress'i kurmak için http://tr.wordpress.org/ adresinden indirdiğiniz dosyaları  bir sunucuya atmalısınız,bunun için ihtiyacınız olan : hosting  
ve internette kendi adınıza olan bir alan adı olmalı, bunun için ihtiyacınız olan : domain
Hosting ve domain'in ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcutur.
ücretli hostingler : çok fazla şekilde yada sınırsız şekilde dosya yükleme imkanına sahip olursunuz ; sitenize istediğiniz kadar video,fotoğraf vb. yükleyebilirsiniz.
ücretsiz hostingler : çok sayıda ücretisz hosting veren şirketler mevcuttur. Bazı şirketler hosting'in yanında ücretsiz domain de verirler 
önerilen ücretsiz hosting : hostinger (2 gb alan (sitenize 2 gb boyutunda istediğinizi yükleyebilirsiniz ' bu size az gelmesin , emin olun çeyreğini bile dolduramazsınız.'), 100 gb aylık trafik (sitenize çok sayıda kullanıcı girebilir.),reklam,banner yok , ücretsiz domainler , wordpress otomatik kurulum HOSTİNGER

ücretli domainler : sitenizin sonunda bulunan ad örneğin ali.com celal.org perihan.net vb. bu alan adlarını(domainlerini) almak için belirli bir ücret ödemek gerekmekte emsal ''sitenizinadı.com' yıllık 16 tl dir. 
ücretsiz domainler : .tk  sitenizinadı.tk  gibi ücretsiz domain veren firmalar mevcuttur. ama hem hosting hem domaini tekbir çatı altında ücretsiz almak için hostinger'i öneriyoruz.

Materyaller
wordpress hosting'e nasıl yüklenir ? (ftp,filezilla) en kısa sürede
öneri : hostinger
indirilmesi gereken : en son sürüm filezilla indir
filezilla nasıl kullanılır ?



Diğer Yazılarımız